Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rövidesen megkezdődik a dél-koreai F-16-osok modernizációja

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2016. november 27. 21:31

Az Egyesült Államok légiereje a napokban megállapodott az amerikai Lockheed Martin Aeronautics vállalattal a dél-koreai F-16-osok modernizációs programjának összegéről és a fejlesztés üteméről.

http://www.jetfly.hu/legierok/rovidesen-megkezdodik-a-del-koreai-f-16-osok-modernizacioja
1596023783

A megállapodásra az FMS program részeként került sor. Az üzlet összértéke több mint 1,2 milliárd dollár. A modernizációt a Lockheed vállalat, Texas állambéli Fort Worth-i üzemének területén végzik majd. A munkák hamarosan megkezdődnek, az utolsó gépnek 2025. november 15-én kell elkészülni.

Az ügy azért is érdekes, mert korábbi hírek szerint, a fejlesztést a brit BAE Systems hajtotta volna végre, azonban velük 2012-ben a szerződést felbontották.
Később, 2015 decemberében a dél-koreai védelmi beszerzési iroda a DAPA (Defense Acquisition Program Administration) a Lockheed Martin vállalatot bízta meg a 134 darab KF-16-os modernizációjával. Ez a vállalat végzi a tajvani és a szingapúri F-16-osok fejlesztését is.

Korábban, 2015 júliusában – egy másik szerződés értelmében – az Egyesült Államok közel 2,5 milliárd dollár értékben kiszolgáló berendezéseket és tartalék alkatrészeket szállított le, ezzel is segítve a KF-16-osok modernizációját.

Címkék