Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elkezdődtek a katonazenekari koncertek a Balatonon

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2018. június 17. 19:05

Balatonakarattyán hagyomány, hogy főszezonban a környező helyőrségek katonazenekarai adnak koncertet az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ vendégeinek. Az idei „szezonnyitó” koncertet csütörtökön este az MH Légierő Zenekar Veszprém adta, a megszokott nagy sikerrel.

1599188950
Az elmúlt években könnyed dallamokkal készült a veszprémi katonazenekar a Balaton-parti közönségnek. Játszottak jazzt, rock and rollt, filmzenéket, slágereket. Idén, a Magyar Honvédség 170 éves évfordulóján hazafias, fegyvernemi dalokkal és indulókkal érkeztek a Honvéd Üdülőbe. Felcsendült többek között a Szent István induló, a légierő indulója, régi magyar katonadalok, és hazafias dalok, mint a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország, amelyről talán kevesen tudják, hogy eredetileg A hamburgi menyasszony című, 1922-ben bemutatott operett betétdala volt, melyet Pekár Gyula A kölcsönkért kastély című vígjátéka nyomán Kulinyi Ernő írt, zenéjét pedig Vincze Zsigmond szerezte, s ebből vált a kor leghazafiasabb dalává.

1599188950
A nemzetközi hírű katonazenekar karmestere, Katona János alezredes elmondta: fontosnak tartja a hazafias katona kultúra ápolását és továbbadását, és a közönség is örömmel fogadja a szép indulókat, katonanótákat.

A balatonakarattyai zenekedvelő közönség a nyár folyamán a veszprémi után a tatai, a székesfehérvári és a kaposvári katonazenekarok koncertjét hallhatja majd.

1599188950
Fotó: Gajda Fanni