Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Háromszoros bajnok a bocskais babgulyás

Szöveg: Madura János őrmester |  2019. június 26. 17:44

A Honvédszakszervezet a XIII. Központi Horgászverseny részeként rendezte meg a III. Honvéd Babgulyás Főzőversenyt. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál étkezde vezetője, Törő András és csapata harmadik alkalommal is első helyezett lett a megmérettetésen, ezzel az eredménnyel a vándorkupa végleg az alakulatnál marad.

1599204478
A szabadtűzi bográcsoknál a csapatok jó hangulatban, saját alapanyagokból dolgozva kezdték el a főzést. A zsűri a Törő András vezette csapat babgulyását ítélte ismét a legjobbnak, és ezt a horgászverseny csapattagjai is konstatálták, hiszen módjukban állt megkóstolni azt.

A debreceni Kossuth Laktanya étkezde vezetője érdeklődésünkre elmondta, többek között attól különleges az általuk készített étel, hogy az olyan alapanyagokat, mint például a szürkemarhahús, vagy a gyöngytyúktojás, saját maga válogatja, de még a tűzifa és a víz milyenségét sem bízza a véletlenre. Arra a kérdésre pedig, hogy mi a titka, a következőket válaszolta: „Vallom, hogy az ételnek lelke van, kell, hogy alázatosan bánjunk vele. Számít természetesen a 36 év tapasztalat is, ami a hátam mögött van, illetve nagyon fontos a csapatfelkészítés, ami által mindenki tudja, hogy éppen mit kell csinálnia – ez mind-mind fontos összetevője a sikernek. Nem mellékes az sem, hogy minden versenyre úgy indulok el, hogy csakis a legjobbat, a legfinomabbat készíthetem el."

Nem is nagyon volt ez korábban sem másként, hiszen az eddigi számos megmérettetés között csupán egyetlen második helyezés került Törő András tarsolyába, az összes többi a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára emelte. Gratulálunk a mostanihoz is, és sok hasonló sikert kívánunk még neki!

1599204479
Fotó: Szalka Miklós őrvezető