Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Huszonöt éves a Honvéd Kulturális Egyesület

Szöveg: Takács Vivien |  2017. november 23. 11:06

Megnyílt a huszonöt éves Honvéd Kulturális Egyesület kiállítása Budapesten a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központ Stefánia Galériában, november 21-én.

1596041524

A Honvéd Kulturális Egyesület pár hét múlva lesz huszonöt éves. A kerek évforduló apropójából rendhagyó kiállítást rendeztek: a tárlaton nem csak képzőművészeti alkotások, hanem fotók is láthatók.

A látogatóknak Frömmel Gyula festőművész, az egyesület egyik alapítótagja rögtönzött tárlatvezetést tartott. Elmondta: az egyesület 1992-ben, Kaposvárott alakult meg, azzal a céllal, hogy a honvédelmi kulturális értékeket megőrizze, ápolja, és a civil társadalom felé önszerveződő módon terjessze. Miközben szólt pár szót Honvéd Kulturális Egyesület Képzőművészeti Tagozatáról is, felelevenítette az elmúlt huszonöt év egy-egy emlékét, majd bemutatta a kiállítás felépítését, végezetül pedig megemlékezett azokról a művészekről, akik sajnos már csak az „égi műteremben" alkothatnak.

1596041525

Az egyesület képzőművészeti tagozatának feladata a katona-képzőművészek alkotói feltételeinek, és műveik megmutatkozási lehetőségeinek segítése, honvédelmi témájú alkotások létrehozásának támogatása. Az egyesületnek a képzőművészeti tagozaton kívül van még ifjúsági, hadtörténeti és népművészeti tagozata is.

A kiállítás megtekinthető december 6-ig, vasárnap kivételével naponta 13-18 óra között.

1596041525

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária