Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is lesz Kutatók Éjszakája

Szöveg: honvedelem.hu /uni-nke.hu |  2015. szeptember 14. 8:06

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem idén már négy karával csatlakozik a Kutatók Éjszakája programsorozathoz. Az immáron 10 éves múltra visszatekintő rendezvényen az NKE Egyetemi Központi Könyvtár szervezésében négy helyszínen, 51 előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, szeptember 25-én.

http://uni-nke.hu/hirek/2015/09/08/kutatok-ejszakaja-2015-1
Negyedik alkalommal vesz részt az NKE a Kutatók Éjszakája nevű rendezvénysorozaton, amelyet idén is egy időpontban rendeznek meg az Európai Unió tagországaiban. A programsorozatot ebben az évben a Bay Zoltán Nonprofit Kft. szervezi, az EU Horizont 2020 keretprogram támogatásával.

2015-ben már az év elején megalakult Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar is bekapcsolódik a rendezvénysorozatba. A külpolitikai témák között olyan érdekességeket is kínál a program, mint például a nők helyzete Iránban, az olasz politikusportrék és az Al-Sabáb dzsihádista szervezet története.

Nem kevésbe izgalmas a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar programkínálata: az előadásokon szó lesz a többi között a robothadviselésről, a közösségi háló veszélyeiről és a gerillaelméletekről is. Egy magyar sorozatgyilkos személyiségprofiljával is megismerkedhetnek azok az érdeklődők, akik részt vesznek a Rendészettudományi Kar előadásain. Az RTK-n emellett szó lesz a többi között a csempészetről, a drón és a kiterjesztett valóság kapcsolatáról, valamint a betörésekről a betörők véleménye alapján.

Tréningelhető-e a közigazgatás? – erre a kérdésre is választ kaphatnak a Kutatók Éjszakája rendezvényén, a Közigazgatás-tudományi Karon tartott előadáson. A KTK-n emellett olyan témák is szóba kerülnek, mint a halálbüntetés gyakorlati következményei, a nők elleni erőszak médiaüzenetei és a versenyszerű Rubik-kockázás személyiségre gyakorolt hatása.

A programban helyet kaptak a Nemzetbiztonsági Intézet előadásai is, így az érdeklődők a többi között a nemzetbiztonsági szakszolgálatok működéséről, valamint a rendőri és katonai kézi lőfegyverek terén megfigyelhető aktuális trendekről is kaphatnak információkat.

Az ingyenesen látogatható rendezvénysorozat kiváló lehetőség arra, hogy közelebb hozza a fiatalokat a kutatói, tudósi életpályához, emberközelivé téve a tudományt és az azt művelőket minden érdeklődő számára. Egyúttal jó alkalom a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bemutatkozására, így mindenki megismerkedhet a hivatásrendekkel és bepillantást nyerhet az egyetemen folyó kutatási portfólióba.

Regisztrálni szeptember 14-e éjféltől lehet.

A Kutatók Éjszakája teljes programja és további információ innen érhető el.