Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyra jelenik meg a vásárhelyi katonazenekar első CD-je

Szöveg: Tordai Kamilla |  2018. szeptember 28. 18:46

Az elmúlt héten a vásárhelyi Református Ótemplom adott otthont az Ótemplomi Református Egyházközség a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló CD-felvételnek.

1599193854
Komolyzenei lemezt ad ki idén az Ótemplomi Református Egyházközség az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarának segítségével. Az egyházközség két évvel ezelőtt adta ki első hanglemezét, amelyen Karasszon Dezső orgonaművész játéka hallható.

A CD-felvételen a hódmezővásárhelyi katonazenekar mellett a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola énekkara, Rácz Rita Franciska, a Magyar Állami Operaház magánénekese, valamint a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai is közreműködnek.

1599193855
Kovács István őrnagy, a zenekar karmestere elmondta: az Ótemplom Református Egyházközséggel számos közös programban vettek már részt, továbbá előző év decemberében is az ótemplom nyújtott helyet a minden évben megrendezett adventi koncert helyszínéül is. A karmester hozzátette: „A zenészek világában mindig mérföldkőül szolgál, ha egy zenekart felkérnek egy hanglemez elkészítésére. Megtisztelő számunkra, hogy Bán Csaba református lelkész minket kért fel az idei karácsonyi CD-hez. Munkával teli hét áll mögöttünk, de remélem decemberben mindenki jó szívvel fogja hallgatni előadásunkat."

A CD-n hat mű lesz hallható, a szerzők között Bach, Kodály és Steiner Béla is szerepel.

1599193855
Fotó: Mizser Attila