Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai kötetek a Szentháromság téren

Szöveg: Takács Vivien |  2016. szeptember 3. 10:18

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepét a budai Várban, ahol idén első alkalommal a Zrínyi Kiadóval is találkozhatnak az érdeklődők.

1596019221

Szeptember 2-4. között a Szentháromság téren csodás, történelmi környezetben mutatja be kínálatát számos könyvkiadó. Bal oldalon rögtön elsőként fedezhetjük fel a Zrínyi Kiadó standját, ahol magyar, angol, illetve angol-magyar kétnyelvű könyvekkel és kiadványokkal várják az érdeklődőket.

Győr Edina, a kiadó terjesztési munkatársa érdeklődésünkre elmondta, hogy a vásárlók elsősorban az újdonságokat keresik. „E rendezvényen az új kiadványokat 30 százalékkal, míg a régebbieket 50 százalékkal olcsóbban vásárolhatják meg az érdeklődők" – mondta, majd hangsúlyozta: aki a Zrínyi Kiadónál vásárol, kap egy karszalagot ajándékba, amivel a hétvégén több múzeumba, így például a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumba (HM HIM) is ingyenesen léphet be. Győr Edinától megtudtuk még, hogy a külföldiek elsősorban az angol, illetve a kétnyelvű könyvek iránt érdeklődnek. Ezt támasztja alá az is, hogy ottjártunkkor egy amerikai házaspár éppen a kétnyelvű Don-kanyar 1942-1943 című könyvet vásárolta meg.

1596019222

A HM HIM könyves pultjával is találkozhatunk ezen a hétvégén. A múzeum közel ötvenféle könyvét és múzeumi kiadványait – amelyek általában ismeretterjesztő jellegű, kiállításokhoz, műtárgyakhoz köthető könyvek –, valamint a Hadtörténeti Intézet kiadványait is megtalálják az érdeklődők. Ezek mellett apróbb ajándéktárgyakat is lehet vásárolni a standon. És ha vásárolunk, akkor itt is kapunk egy karszalagot, amivel szeptember 3-án és 4-én 14 órakor ingyenes tárlatvezetésen vehetünk részt a múzeum első világháborús kiállításán.

1596019222

Ezen a hétvégén, a Magyar Nyelv és Könyv Ünnepén a Budavári Önkormányzat számos érdekes kulturális szórakoztató programot szervez a könyveket szerető közönség számára. Szombaton a rendezvényen többek között fellép Harcsa Veronika, míg vasárnap este a Tolcsvay trió szórakoztatja a hazai és külföldi vendégeket egyaránt.

1596019222

Fotó: Füzes Judith