Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás zenei fesztivál Veszprémben

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2018. július 25. 8:21

Katonai toborzók is részt vettek hazánk első számú utcazenei fesztiválján, július 18-22. között Veszprémben.

2000 óta minden év júliusának vége felé, szerdától-szombatig rendezik meg a Veszprémi Utcazene Fesztivált. Az ingyenes rendezvényen Veszprém történelmi óvárosában, és más pontjaink utcazenészek kisebb-nagyobb színpadokon mutatják be tudásukat komoly szakmai díjakért, majd pedig országosan (és nemzetközileg is) ismert utcazenészek szórakoztatják a közönséget.

1599190873

Idén a „királynék városában" települt az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársai is csatlakoztak úgymond az utcazenészek közé; igaz, nem gitárral, nagybőgővel, vagy tangóharmonikával tették ezt, hanem egyenruhában, toborzó-faházzal, és – például – gyerekméretű hadigyakorló-ruházattal.

1599190873

Ottjártunkkor látható volt, hogy igen nagy az érdeklődés a haderő iránt, nagyon sokat megálltak akár csak néhány kérdés erejéig a toborzóknál. A központ munkatársai elmondták: nagyon lényeges, hogy a Magyar Honvédség jól láthatón megjelenjen az ilyen nagyszabású rendezvényeken – így is részét képezve a köztudatnak.

1599190873

Fotó: a szerző felvételei