Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar dallamok Svédországban

Szöveg: Gömöri Balázs százados / Budai Anna |  2016. augusztus 24. 7:25

A svédországi Eksjöben vendégszerepelt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara.

1596018655

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg augusztus 11-13. között a skandináv ország egyik legrangosabb, Eksjö International Tattoo elnevezésű nemzetközi katona-zenekari fesztiválját. A helyi, civil együtteseken kívül angol, dán és lett katonazenekarok mutatták be műsorukat.
A szervezők gondoskodtak a fesztiválhangulatról, a zenekarok a város történelmi negyedében menetzenével csábították a főtérre az érdeklődőket. Bár az időjárás nem volt kegyes a rendezvényhez, minden este zsúfolásig megtelt az „aréna", ahol a közönség a helyőrségi zenekar gyepshow-ját, majd az összevont zenekar programját láthatta, hallhatta.

1596018655

A könnyed, szórakoztató zenén kívül nagy sikerű telt házas templomi hangversenyt is adott a zenekar, amelyre ellátogatott Torgny Hanson, a fesztivál zenei igazgatója.
A magyaros dallamok és a Pavane Történelmi Tánccsoport palotásöltözékében fellépő táncosainak bemutatója óriási sikert aratott. A rendezvény végén a szervezők kiemelték a magyar zenekar fegyelmezettségét, jó kiállását és nagyszerű zenei hangzását.

1596018655

Fotó: Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar

Címkékkatonazene