Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harminc kilogrammos bombát találtak a XII. kerületben

Szöveg: Takács Vivien |  2016. augusztus 24. 6:20

A 33. héten, azaz augusztus 16-22. között 32 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 9 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

1596018654

Páricsi Mariann zászlóstól, az alakulat kommunikációs altisztjétől megtudtuk azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ban eddig 1361 bejelentést kaptak.

Augusztus 16-án, Pakson, a Dózsa György úti gyermektáborban hét darab 82 milliméteres lövedéket találtak, amiket a Pozderka Attila főtörzsőrmester vezette járőr szállított el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Ugyanezen a napon Budapesten, a XII. kerületi Alkotás úton egy darab 30 kilogrammos bombát találtak. A robbanótestet a Sulykovszki Róbert zászlós vezette járőr szállította a központi gyűjtőbe.

Két nappal később augusztus 18-án a főváros III. kerületében, a Végvár utcában előkerült egy darab, 82 milliméteres aknavetőgránát, amit a Sulykovszki Róbert zászlós vezette járőr szállított el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Szintén ezen a napon Szolnokra is ki kellett vonulniuk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek, mivel a Tiszaligeti Sportcsarnoknál egy darab 75 milliméteres tüzérségi lövedéket találtak. A lövedéket a Pásztor János törzsőrmester vezette járőr szállította el a központi gyűjtőbe.

Egy nappal később ismét Budapesten a XII. kerületi Alkotás úton akadt dolguk a tűzszerészeknek. A Debrődi Péter százados vezette járőr egy darab bombát szállított el a központi gyűjtőbe.

Augusztus 22-én, Siófokon a Bláthy Ottó utcában egy darab aknavetőgránátot találtak, amit a Bukta Balázs százados vezette járőr szállított el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Fotó: archív

Címkéktűzszerész