Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szürke senkik

Szöveg: Révész Béla |  2016. december 5. 8:41

Az előzetes vélemények alapján ha van még magyar film az idén, amit nem szabad kihagyni, akkor az a Szürke senkik. Az I. világháborús történetet feldolgozó alkotás premierje december 16-án lesz a Duna Televízión.

I. világháborús történeteket ritkábban láthatunk filmen, magyar viszonylatban pedig végképp nem érezhetjük magunkat elkényeztetve. Kovács István rendező azonban úgy tűnik, megtalálta a lyukat a piaci résen, és leforgatott egy olyan alkotást, amely a trailer és az előzetes kritikák alapján világviszonylatban is megállja a helyét.

1596024087

A történet egy maroknyi katonáról szól, akik az I. világháború olasz frontján egy kommunikációs központ megsemmisítésére indulnak. Amint az a trailerből is kiderül, szó sincs pátosszal teli, dicső múltat idéző szirupos nosztalgiázásról: Kovács hús-vér embereket mutat, akiket egy idő után már csak a túlélés ösztöne hajt. A 65 perces tévéfilm (!) első látásra moziban is megállná a helyét, s az előzetes információk szerint bővelkedik majd fordulatokban, akciókban – és a stíluson belül szinte kötelező nyers brutalitásban.

1596024087

A minőségre alapgaranciát jelent Köbli Norbert, A vizsga, A berni követ és a Félvilág forgatókönyvírója. A főbb szerepekben Kovács S. József, Trill Zsolt, Keszég László, Björn Freiberg és Molnár Levente látható. A film premierje december 16-án este lesz a Duna Televízión.

Az Ön böngészője nem jeleníti meg a beágyazott
tartalmat…