Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

1915. október 27.

2015. október 27. 12:02

Krafft Fricinek lovagias ügye támad dr.(?) Görbével. Andrásofszkyt és engem kér fel az elintézésére. Ez is plenniszórakozás, mondják, hogy a tisztek közt naponta támadnak hasonló ügyek. Csak piszkavassal lennének végleg elintézhetők, s azért hazatérésünk utánra kell azokat besavanyítani. Micsoda vérrontás lesz, ha a plennibanda hazakerül. Te jó Isten! Hiszen ezek a béke után kezdik majd el a háborút.

Megint generális kószál a táborban, egész délelőtt várjuk, de hasztalan. Tegnapi pénzfizetésem talán neki köszönhető, bennünket ellenben zavar, mert nem tudunk a lapunk fordításához nyugodtan nekiülni, pedig mától fogva több lapból közlünk szemelvényeket. Ma hetet tudtunk szerezni, van anyag bőven.

Nagyon vigyáznunk kell, mert a konkurens vállalat lapkihordóját lefülelték, s mi is könnyen így járhatunk. Többet kockáztatunk, mint amennyi a vállalat hasznával arányban állna. Két darázsfalvi keres fel ismét, Weikovics és Lichtenberger, kiről már Krajasics beszélt. 1-1 rubellel boldogítom őket. Este közös nyúlvacsora, ára 12 kopek.