Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

2011-ben bővülhet a Szu-30-as flotta

Szöveg: JETfly |  2010. június 4. 7:05

Algéria tovább bővíti meglévő Szu-30 flottáját. A két fél még 2010 márciusában állapodott meg a többfeladatú vadász-bombázók eladásáról, melyekkel az általuk hibásnak minősített és az orosz félnek visszaadott MiG-29SzMT-ket kívánják majd pótolni.

Az orosz fél bejelentése szerint Algéria 2011-ben kezdheti meg a Szu-30-asok átvételét, pontos darabszámról azonban még nem nyilatkoztak, annak ellenére, hogy korábban már napvilágra kerültek azok az információk, mely szerint az észak-afrikai ország 1 milliárd dollár értékben 16 darabot vehet át a Szu-30MKA típusból. A Szuhojok mellett Algéria légiereje a Jak-130-as típusú kiképző/könnyű harci gépből is rendelt – információk szerint szintén 16 darabot – melyek leszállítása is 2011-ben kezdődhet el.

A repülőgépek vásárlása mellett korábban az orosz és az algériai haditengerészet lehetséges megállapodása is szóba került, melynek értelmében Kilo-osztályú dízel-elektromos meghajtású tengeralattjárókat is vásárolna Algéria, azonban ez idáig még nem jelezték konkrét vásárlási szándékukat.