Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A 43-as ezred által koordinált gyakorlaton járt a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Dánielné Csiszár Nóra |  2021. december 4. 9:33

Egy napon belül több helyszínre, az újdörögdi EUFOR missziós kiképzésre, majd a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred laktanyájában zajló, önkéntes katonai szolgálatot teljesítők híradó-informatikai szakmai felkészítésére, valamint a koszovói KFOR 26 NATO misszió infokommunikációs felkészítésére is ellátogatott Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa - Csizmadia Lajos főtörzszászlós, az alakulat vezénylőzászlósa kíséretében.

20211204-mhvezzls (1)

A jövőre Bosznia-Hercegovinába, Szarajevóba készülő MH EUFOR kontingens 26. váltásának újdörögdi szemléjét követően a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa Székesfehérváron egyeztetett Vokla János ezredessel, a 43-as ezred parancsnokával a kiképzés tapasztalatairól és az új honvédelmi elképzelésekről.

A találkozó során szóba került, hogy miként lehetne a fiatal generációkat megnyerni a honvédség számára, de az Acélkocka Híradó és Infokommunikációs és Fegyverzettechnikai Tanfolyam jövőbeli képzési menetéről, az altisztképzés irányairól is eszmét cseréltek.

Kaszab Zoltán főtörzszászlós méltatta a missziós felkészítőn látottakat, a kiképzés szervezésének menetét, egyúttal támogatásáról biztosította a parancsnokot az ezred részéről felmerülő fejlesztések kapcsán.

20211204-mhvezzls (4)

Kaszab Zoltán vezénylőzászlós azoknál a katonáknál is járt, akik a héten vizsgáznak infokommunikációból. Érkezésekor épp rádióforgalmi gyakorlatot hajtottak végre, így készülve a koszovói KFOR 26 misszióra.

A szemle során a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa megbeszélést folytatott az alakulat alegységeinek vezénylőzászlósaival. Rájuk is újabb kihívások várnak, hiszen már a közeljövőben markánsabb, izgalmasabb feladatok hárulnak a megerősödő vezénylőzászlósi rendszerre.