Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A bázisrepülőtérre látogatott az ÖHP parancsnoka

Szöveg: Soproniné Szabó Éva zászlós |  2012. február 4. 12:13

Az MH Pápa Bázisrepülőtérre látogatott el február 2-án, csütörtökön Domján László vezérőrnagy. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnokát elkísérte Sáfár Albert dandártábornok, a légierő haderőnem főnöke, valamint Tóth László főtörzszászlós, az MH ÖHP vezénylőzászlósa is.

Az elöljárókat az alakulatnál Magasy Zsolt alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér megbízott parancsnoka köszöntötte. Ezt követően Domján László vezérőrnagy állománygyűlésen tájékoztatta a pápai katonákat a Magyar Honvédség előtt álló feladatokról és az állományt érintő legfontosabb kérdésekről.

A vezérőrnagy elismerését fejezte ki az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoki és személyi állományának, hogy nemzetközi környezetben is sikeresen teljesítik feladatukat.

A rendezvényt követően kezdődő repülésbiztonsági konferencián – a bázison szolgáló HAW szakemberei, valamint a NAMA és a Boeing képviselői mellett – részt vett az MH ÖHP parancsnoka és a légierő haderőnem főnöke is.  A  konferencia célja a 2011-es esztendő repülésbiztonsági helyzetének elemzése, értékelése volt.

Domján László vezérőrnagy pápai programjának végén megtekintette a repülőtéren szolgáló alegységeket és a közelmúltban felépült illetve korszerűsített épületeket is.