Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A béke biztosítja a fejlődés lehetőségét

Szöveg: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Demecser Város Önkormányzata Facebook-oldala |  2024. május 31. 9:37

A béke a legnagyobb kincsünk, mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megőrizzük – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Demecserben, ahol átadta a település új kézilabdacsarnokát.

2024.05.30.Kézilabda_csarnok_Demecser_Önk._01

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a 1,5 milliárd forintból, a kormány támogatásával felépített sportcsarnok avatásán elmondta, az a béke, ami lehetővé tette a „példátlan fejlődést Demecserben és Felső-Szabolcs térségében”, most veszélyben van.

Kifejtette, a béke kérdése az európai parlamenti és az önkormányzati voksolás legfontosabb témájává vált nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában, jelenleg ez foglalkoztatja a legjobban az embereket.

„Engedünk-e azoknak a nyugat-európai vezető politikusoknak, akik valamilyen okból kardcsörtető nyelvezettel a háború irányába tolják a nagy nemzetközi szervezeteket és az országaikat is, (...) vagy képesek vagyunk az emberek hangjára hallgatva (...) a békére helyezni a hangsúlyt Európa többi országában is” – fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, ez a hang hallatszani fog, és a béke fontosságáról szóló üzenetet juttat el az európai politikusoknak.

A demecseri és a térségi beruházást méltatva a honvédelmi miniszter azt mondta, a sport építi az egyént, fejleszti a közösséget és segít a békét is megőrizni.