Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A béke őrzői

Szöveg: Trautmann Balázs | Fotó: Karsai Mátyás és Kertész László |  2022. március 28. 18:58

A Magyar Honvédség Keleti Pajzs 2022 feladatban résztvevő katonáit látogatta meg március 28-án, hétfőn Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Németh Szilárd határlátogatása KLAC0448

Az államtitkár a látogatást a Magyar Honvédség Előretolt Vezetési Pontján kezdte, ahol jelentést hallgatott meg az ideiglenes alkalmi zászlóalj-harccsoport kettős feladatáról. Elhangzott: a Magyar Honvédség kijelölt állományának legfontosabb feladata, hogy megakadályozza a fegyveres csapatok átsodródását a határon, illetve támogatják a humanitárius feladatok elvégzésében a Belügyminisztérium szerveit.

Németh Szilárd Tilki Attila országgyűlési képviselő és Filep Sándor fehérgyarmati polgármester kíséretében tekintette meg a határvédelmi feladatokban részt vevő katonák elhelyezési körletét, ahol Ispán Tamás őrnagy tájékoztatta őket az elvégzett feladatokról, a katonák elhelyezési és ellátási körülményeiről, valamint a társszervekkel együtt végzett munkáról.

Németh Szilárd határlátogatása KLAC0397

„Szeretném megköszönni az önök szolgálatát” – hangsúlyozta Németh Szilárd. Az államtitkár elmondta: már eddig is jelentős fejlesztések történtek a Magyar Honvédségen belül, de ez a folyamat még nem zárult le. „Önök a legfontosabbak: legyen szó bármilyen fegyver vagy eszköz beszerzéséről, ha nincs megfelelő fizikumú, lelkületű, hazáját szerető katona, akkor semmi sincs” – hangsúlyozta az államtitkár. Németh Szilárd kiemelte: a NATO jelenti a kollektív védelmet, de a katonai szervezeten belül is a magyar érdekeket kell képviselni, mint teszik azt más államok is saját érdekeikkel kapcsolatban.

Németh Szilárd ezt követően látogatást tett a barabási határátkelőhelyen, illetve a Híd Kárpátaljáért segélyprogram keretein belül kialakított segítségponton.