Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A beteg kisfiúnak gyűjtöttek Afganisztánban is

Szöveg: Szerencse Renáta |  2008. április 10. 10:47

A Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) műanyag kupakok gyűjtésével segíti egy beteg kisfiú kezelését. A tiszavárkonyi Bíró Dániel 2006. februárjában született egy olyan betegséggel, amely meggátolja, hogy a szervezete megfelelő mennyiségű oxigénhez jusson.

Ez a betegség elsősorban az agyi tevékenységet és az izmok mozgását akadályozza. Ennek folyamán Dani nem beszél, és nem tud járni.

„Sokan nem is gondolunk bele abba, hogy mennyi utánajárással és lemondással jár egy beteg gyermek a családban. Ha innen közelítjük meg, akkor tényleg nem nagy áldozat beledobni a műanyag kupakot a gyűjtőládába." – mondta Kun Attila szakaszvezető.

1595875232

Sziráki Krisztina törzsőrmester, Dani édesanyjának a barátnője megosztotta velünk, hogyan alakult át a család élete:

„Amikor Dani megszületett, az orvosok nem adtak neki 5% esélyt sem az életben maradásra. Most mindennapjait egy speciális bölcsődében, majd később óvodában tölti, ahol hat éves koráig foglalkoznak vele. A szülők hétköznapjai azzal telnek, hogy folyamatosan kezelésre hordják a kisfiút, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyermekük egészséges és boldog legyen".

Ezért gyűjtik Afganisztánban szolgáló katonáink is a kupakokat, hogy ezen keresztül segítsék Dani gyógyulását.

Aki igazán szeretne segíteni, az megtalálja a lehetőséget arra, hogy hogyan – még a Magyar Honvédség legtávolabbi missziójából is.

És tudjuk: a sok kicsi sokra megy.