Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Bocskai dandár katonái újra Szarajevóban

Szöveg: Bognár Tamás százados |  2011. július 29. 10:19

Az EUFOR ALTHEA műveletben részt vevő MH EUFOR Kontingens nyolcadik váltása külszolgálatának befejezéséhez érkezett. Július 26-án, kedden a nyolcadik és a kilencedik váltás parancsnoka – Preininger Győző őrnagy és Kiss Szabolcs alezredes – aláírta a fő jegyzőkönyvet, ezzel hivatalosan is megtörtént a kontingensparancsnoki beosztás átadás-átvétele.

Az aláírást követően Kiss Szabolcs alezredes elmondta, hogy az átadás-átvétel precízen volt előkészítve, ez tette lehetővé a zökkenőmentes végrehajtást, ami hűen tükrözi Preininger Győző őrnagy és a nyolcadik váltás elmúlt félévben nyújtott kimagasló munkáját. Az átadás-átvétel feszített két hetében az anyagi készletek, okmányok és beosztások átadásán kívül a nyolcadik váltás katonái a megszerzett tapasztalatokat is megosztották az újonnan érkezett állománnyal.

Az új parancsnok hozzátette: a továbbiakban elvárja a kilencedik váltás állományától a feszes és pontos feladat-végrehajtást, hogy ezzel is öregbítsék a Magyar Honvédség és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hírnevét.

Ezt követően az MH EUFOR Kontingens két váltásának katonái, valamint a Szarajevóban NATO és EUFOR egyéni beosztást betöltő tisztek és tiszthelyettesek állománygyűlésen vettek részt. A rendezvényen Gulyás Zoltán dandártábornok, az EUFOR parancsnokhelyettese, nemzeti rangidős méltatta a nyolcadik váltás munkáját és egyben köszöntette az újonnan érkező állományt.

Az állománygyűlés elismerő oklevelek átadásával ért véget. Kiemelkedő munkája elismeréseként oklevelet vehetett át Preininger Győző őrnagy,
dr. Kun József alezredes,
Oláh Emil alezredes,
Barta Erika őrnagy,
Szakács Ákos százados,
Tóth András százados,
Liliom Zsolt főtörzsőrmester,
Orsós József főtörzsőrmester
és Mikó Beatrix főtörzsőrmester.

1595922340

 
1595922340
 
1595922340
 
1595922340
 
1595922341

 

 Fotó: MH EUFOR Kontingens kilencedik váltás