Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Budapest Helyőrség Dandár feladatrendszere egyedülálló

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Rácz Tünde |  2022. április 11. 21:09

„A dandár kiváló értékelést kapott – és nem véletlenül” - mondta Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese április 11-én, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár éves értékelő és feladatszabó értekezletén.

RT1_5262

A Petőfi laktanyában tartott értékelő és feladatszabó értekezleten Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár elmúlt évi tevékenységéről kijelentette: az alakulat kiváló értékelést kapott, s nem véletlenül. „Ahogyan a dandár végrehajtotta feladatait, az mindenképpen elismerésre méltó, pedig feladatrendszere annyira komplex, amely nem csak Magyarországon, de talán a világon is egyedülállóvá teszi” – fogalmazott a vezérőrnagy. Az idei év feladatainak kapcsán rámutatott: a szakfeladatok mellett készen kell állnia arra is a dandárnak, hogy az alaprendeltetésen túli feladatokat is elláson.

RT1_5191

Mudra József ezredes 2021-et kihívásokkal teli esztendőnek nevezte, amely - a napi alaptevékenységek és a kiemelt állami, katonai rendezvények protokolláris eseményei mellett - a járvány elleni védekezésben és a déli határ védelmében is igénybe vette a dandár állományát. Az alakulat parancsnoka rámutatott: a katonai szervezet minden területen sikeresen teljesítette és maradéktalanul ellátta a meghatározott feladatokat.

Az eseményen részt vett Szűcs Lóránd dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Katonai Irányítási és Válságkezelési Főosztály főosztályvezetője is, aki a honvédelmi tárca köszönetét tolmácsolta az állománynak az elmúlt évben végzett munkájáért.