Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A cél a KFOR 26

Szöveg: Gál József tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2021. szeptember 3. 7:19

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóaljának kiképzői megkezdték az egyéni felkészítését azoknak az önkéntes tartalékos katonáknak, akik az MH KFOR Kontingens 26. váltásában való részvételt tűzték ki célul önmaguk elé.

A felkészülésnek a Csongrád-Csanád megyei Tiszaszigeten található volt határőr laktanya ad otthont. A tartalékosok az első napokban biztonságtechnikai oktatást kapnak, tereptannal kapcsolatos ismereteket szerezhetnek, illetve ezzel párhuzamosan a honvédségnél nélkülözhetetlen alaki fogásokat gyakorolják.

A kiképzők feladata az egyéni felkészítés, ami azt a célt szolgálja, hogy a jövőben végrehajtandó feladatokat gördülékenyen, az elöljárók feladatszabása alapján tudják teljesíteni a katonák. A kiképzés későbbi szakaszában szakcsoportos foglalkozásokat tartanak, valamint békefenntartói feladatokat gyakorolnak be a krízishelyzetek megismerésen és azok helyes kezelésére.

A kiképzési helyszín biztosítja az ellenőrző-áteresztő pontok üzemeltetését, a járőrözés szabályainak elméleti és gyakorlati alkalmazását, valamint a megfelelő fizikai felkészítést.

felk01
felk02