Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A családot jelenleg a PRT jelenti számunkra”

Szöveg: Bártfai László őrnagy |  2012. január 2. 12:43

Az afganisztáni Pol-e Khumri-ban, az MH Tartományi Újjáépítési Csoport táborában is megemlékeztek a karácsonyról. „A családot jelenleg a PRT jelenti számunkra, mi, katonák így alkotunk most egy nagy családot” – mondta köszöntőjében dr. Ruszin Romulusz ezredes, a PRT parancsnoka.

A megemlékezésre, ajándékozásra összegyűlt katonák  kíváncsian várakoztak arra, mi is készülődik a táborban. Kálinger Roland százados – vagy ahogy mindenki ismeri, Rozsé atya –, az MH PRT tábori lelkésze kapta a felkérést, hogy a karácsony alkalmából átadja a HM Katolikus Tábori Püspökség jókívánságát és ajándékait a PRT katonáinak. „Jézus születését, egy gyermek világra jöttét ünnepli a világ karácsonykor" – olvasta fel a lelkész a Katonai Ordinariátus körlevelében leírtakat.

Ugyancsak felolvasták Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának levelét is, aki arra kérte a katonákat: legyenek türelmesek egymással, hogy a táborban töltött karácsony meghitt és családias legyen.

Az ajándékok kiosztása után a PRT parancsnoka személyesen kívánt mindenkinek békés és boldog karácsonyt.

Eközben már egyre többen sürögtek-forogtak a konyhán is, hogy magyaros karácsonyi ízeket varázsoljanak vacsorára. A legtöbben a húslevest és a töltött káposztát várták; a desszertek között pedig diós és mákos bejgli is szerepelt. A vacsora után az otthoni ízeket sokan meg is köszönték a szakácsnak, Fagyas Attila szakaszvezetőnek és csapatának.

Rozsé atya feladata nem ért véget a megemlékezéssel, hiszen korábban többen is jelezték, hogy szeretnének megkeresztelkedni. Erre kitűnő alkalmat nyújtott a karácsonyi mise.