Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fontos a szakmai tudás

Szöveg: kormany.hu |  2012. január 2. 13:51

A 2012-es esztendő kihívásokkal teli lesz, amelyek megoldásához az a szakmai tudás szükséges, amellyel a Magyar Honvédség rendelkezik – fogalmazott Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka.

Parancsnoki értekezletet tartottak december végén az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon (MH ÖHP). Az eseményen részt vett az MH ÖHP vezetői és főnöki állománya, valamint az alárendelt katonai szervezetek parancsnokai, vezénylőzászlósai.

Az értekezleten Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka a 2012-es esztendő fő feladatait ismertette. Beszédében kiemelte, hogy óriási megtiszteltetésnek tartja az MH ÖHP parancsnoki teendőinek ellátását, a parancsnokság és az alárendelt alakulatok vezetését. A 2012-es évről szólva hangsúlyozta, hogy az kihívásokkal teli lesz, amelyek megoldásához az a szakmai tudás szükséges, amellyel a Magyar Honvédség rendelkezik.

A következő esztendő legfőbb feladatai között emelte ki a katonai tudás megőrzését, az állomány megtartását és járandóságaik biztosítását, valamint – a várható költségvetési feltételek mellett – a működőképesség fenntartását. Kitért a személyügyi munka fontosságára, minőségének javítására és a körültekintő tervezésre. Szólt a külső és belső kommunikáció fontosságáról, a személyi állomány tájékoztatásának javításáról annak érdekében, hogy a Magyar Honvédség valós képet adjon meglévő tudásáról, illetve az ambiciózus és sikeres missziós szerepvállalásairól, a katonák elkötelezettségéről. Külön hangsúlyozta a rend és katonai fegyelem megtartását, a szabálykövető magatartást és életmódot, a katonák alakias megjelenését, valamint a parancsnokok személyes példamutatását, követelménytámasztását. A kiképzés és a felkészítés területén különösen az általános katonai kiképzés fontosságát emelte ki. Felhívta az alárendelt alakulatok parancsnokainak figyelmét a parancsnoki hatás- és jogkörök növekedéséből adódó parancsnoki felelősség növekedésére és a szolgálati út maradéktalan betartására.

Az eseményen az MH ÖHP és az alárendelt katonai szervezetek elköszönő parancsnokait, főnökeit is elbúcsúztatták.

 (MH ÖHP)