Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A debreceni Bocskai-dandárnál tájékozódtak a toborzók

Szöveg: Krizbai Diána hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. március 13. 17:12

A toborzók szempontjából is fontos szervezeti fejlesztések történtek és várhatók még a közeljövőben az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandárnál. Ami biztos: lövészekre és gépkocsivezetőkre kiemelten nagy szükségük van – többek között ezek hangzottak el az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) kihelyezett vezetői értekezletén, március 7-én, Debrecenben.

SZG06996

Jenei Sándor őrnagy részletesen ismertette a dandárt érintő szervezeti átalakításokat, fejlesztéseket. Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy január elsejével a korábbi 5. Bocskai István Lövészdandárból kivált és önálló alakulattá vált a hódmezővásárhelyi MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár. A toborzás szempontjából még fontos a lövészzászlóaljak átszervezése, hiszen ezek jövőbeni feltöltéséhez nagy segítséget várnak az MH KIKNYP-től.

Nagy Jánosné főhadnagy hangsúlyozta, a dandár számára a prioritás a harcoló alegységekhez lövészek, a harcbiztosító és logisztikai alegységekhez pedig gépkocsivezetők és -szerelők betoborzása. A főhadnagy elmondása szerint a toborzási számok nem rosszak, de a lövészek létszámát tovább kell növelni. Ezen toborzási feladatokhoz Durgó Tamás alezredes, az MH KIKNYP vezetője támogatásáról biztosította dr. Farkas Sándor alezredest, a Bocskai-dandár parancsnokát.

A vezetői értekezleten az MH KIKNYP parancsnoka felhívta a figyelmet arra, hogy a toborzás – mely az alakulat egyik fő feladata – folyamatosan fókuszban van. Durgó Tamás alezredes a vezetők és az egész állomány számára meghatározta, hogy minden területen fokozni kell a munkát, a fővárosi, valamint a vármegyei toborzóirodákban, a rendezvényeken és a médiamegjelenésben egyaránt.

A nap során az MH KIKNYP katonáinak lehetősége volt körbejárni a dandár csapatmúzeumát is, ahol Csákvári Sándor, az alakulat kulturális részlegének vezetője tartott előadást a térség hadtörténelméről, a debreceni dandárról és névadójáról, Bocskai Istvánról.

Címkéktoborzó