Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A fehérvári híradó katonákat méltatták fegyvernemük napján

Szöveg: honvedelem.hu / Gyimóthy Levente | Fotó: Dömsödi Richárd és Révész Csaba |  2021. szeptember 23. 9:30

A Híradók és Elektronikai Szervezetek Napja alkalmából tartott állománygyűlést az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred.

híradók_rcs (1)

A híradó katonák példaképe, a telefonhírmondó feltalálója, Puskás Tivadar születésnapján megtartott eseményen felolvasásták Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntőlevelét.

Mint elhangzott: az elmúlt időszakban a híradó szolgálat elismerésre méltó szakmai munkával, a követelményeknek megfelelően biztosította a katonai vezetés és irányítás technikai feltételeit. A jövőről szólva a levél kiemelte, hogy a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program lehetőséget teremtett az infokommunikációs rendszerek átfogó fejlesztésére, amelyek a híradó katonák és e fegyvernemi terület honvédelmi alkalmazottainak tevékenysége nélkül nem valósulhattak volna meg.

híradók_rcs (4)

Balogh Rezső alezredes, parancsnokhelyettes köszöntőbeszédében hangsúlyozta: a híradók 1945-ös debreceni és a 2021-as székesfehérvári állomáshelye között jó pár átszervezés ment végbe a jogelőd szervezetek életében, de most az ,,örökösöket” ünnepeljük. Balogh alezredes hangsúlyozta: a Magyar Honvédség huszonegyedik századi híradástechnikájának működtetőiről már többször bebizonyosodott, hogy a NATO kötelékében is kiemelkedő munkát végeznek, akárcsak a határvédelmi-, vagy a vírushelyzet idején teljesített kórházi szolgálatok és katonai járőr feladatok során. Az elmúlt időszak híradó főnökségek, alegységek terén elért eredményeit méltatva a parancsnokhelyettes leszögezte: „noha sokszor nem minden megy úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva, ám a buktatókból lehet igazán tanulni, erőt meríteni”. Hozzátette: a híradó terület technikai eszközcseréhez érkezett, amely új feladatokat ró az alakulatra.

híradók_rcs (2)

Végezetül köszönetét fejezte ki a katonák és honvédelmi alkalmazottak elvégzett munkájáért, méltatva az infokommunikációs szakállomány híradó, informatikai és információvédelmi szak- és kötelékfeldatokban elért eredményeit.

híradók_rcs (3)

Az elismerések átadását követően az ünnepi állománygyűlés Mogács Dániel színész, humorista fellépésével zárult.

A rendezvényt Vasvári Géza ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Elektronikus Információvédelmi Főnökségének főnöke, Kis Lajos alezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Híradó és Informatikai Rendszerközpont törzsfőnöke, valamint Mohacsek Károly nyugállományú őrnagy, a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjának híradó és vezetéstámogató szekcióvezetője is megtisztelte jelenlétével.

híradók_rcs (5)