Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A felkészült, kiképzett katona a legfontosabb!

Szöveg: Baranyai Erika Piros tartalékos százados | Fotó: Janó Miklós törzsőrmester |  2024. január 26. 11:37

Látogatást tett a Honvéd Vezérkar főnöke az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrednél, Szentesen.

_JMF9365

A látogatáskor tartott állománygyűlésen dr. Böröndi Gábor vezérezredes értékelte az ezred elmúlt évben végzett munkáját és meghatározta az alakulat 2024-es feladatait. A Honvéd Vezérkar főnöke megköszönte a szentesi katonák tavalyi, kiemelten az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat során nyújtott szolgálatát.

Beszédében kiemelte, hogy a technikai fejlesztések és beruházások mellett szükség van a tapasztalt, jól képzett katonákra. Cél: új bevonulók toborzása mellett a meglévő – már bizonyított – állomány megtartása. A katonai pálya kihívás, mely rugalmasságot követel meg. A Honvéd Vezérkar főnöke hangsúlyozta, mennyire fontos a katonák fejlődése és képzése, rámutatva arra, hogy csak a megfelelően felkészült és kiképzett katona képes sikeresen szembenézni a jelenlegi biztonsági környezetünkből adódó kihívásokkal. Böröndi vezérezredes kiemelte a tartalékos rendszer fontosságát is, hiszen – mint aláhúzta – azon keresztül lehet felépíteni a Magyar Honvédséget.

Az állománygyűlés végén a Honvéd Vezérkar főnöke válaszolt az állományt foglalkoztató kérdésekre, majd laktanyabejáráson tájékoztatást kapott arról, hogy milyen fejlesztések valósultak meg az alakulatnál az elmúlt időszakban.