Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A fiatalok körében is egyre nagyobb elismertségnek örvend a honvédség”

Hősök Napja az Erzsébet-táborokban

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: Nagy Gábor |  2021. július 14. 15:36

A zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborokban heti rendszerességgel tartják meg a Hősök Napját, ahol a Magyar Honvédség mellett különböző egészségügyi és rendvédelmi szervek képviselőivel találkozhatnak a gyerekek.

Zánka (15)

Nem volt ez másképp július 14-én, szerdán sem, amikor is az MH Pápa Bázisrepülőtér és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának közös kutyás bemutatója bizonyult a leglátványosabb programnak. A statikus és dinamikus bemutatókat megtekintette Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára is.

Zánka (4)

„Magyarország biztonságos ország és mindenképpen meg kell emlékeznünk azokról, akik nap, mint nap biztosítják ezt. A biztonság óriási érték és látni kell, nagyon sok ember őrködik felette. A Hősök Napja rendezvény is arról szól, hogy a fiatalok bepillantást nyerjenek a mindennapi hősök munkájába. A járványhelyzet kezelése kapcsán a katonák sokkal közelebb kerültek a társadalomhoz, mint korábban, és amint látható: a fiatalok körében is egyre nagyobb elismertségnek örvend a honvédség” – fogalmazott Szabó István.

Zánka (9)

„Az itt jelenlévő, egymással együttműködő szervek szavatolják hazánk és az állampolgárok biztonságát” – hangsúlyozta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.

Kérdésünkre Soós Gyula alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnoka elmondta: minden héten más-más katonai szervezet csatlakozik a központhoz, akik állandó akadálypályát és lézerpályát működtetnek a tábor területén.

Az Erzsébet-táborokban idén is közel százezer gyerek nyaralhat biztonságos és kulturált körülmények között.