Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A győri katonák is részt vettek a Toborzó Emlékfutáson

Szöveg: Sályi Gergő hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 12. 11:25

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái is részt vettek a Toborzó Emlékfutás elnevezésű kulturális és sportrendezvényen május 9-én Győrben és Kapuváron, valamint május 10-én Szombathelyen.

20220511-toborzo-emlekfutas (5)

A honvédség és a társadalom kapcsolatát erősíteni hivatott rendezvénysorozat futói május 6-án, a Magyar Sport Napján rajtoltoltak el a budapesti Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központból. A 25 hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonából álló váltó május 20-ig teljesíti az előre meghatározott 1830 kilométeres távot több, mint 200 település érintésével. A honvédség értékeinek megismertetését, valamint a katonai hivatás népszerűsítését célzó rendezvénysorozat a futás mellett toborzópontok üzemeltetésével és kulturális programokkal igyekszik felhívni a figyelmet a honvédelem ügyének fontosságára.

Győrben május 9-én, a reggeli órákban várták a szervezők az érdeklődőket a Kálóczy térre. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, valamint az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 16. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda által közösen üzemeltetett tájékoztató sátornál a látogatók megismerkedhettek a megújuló Magyar Honvédség által biztosított életpálya előnyeivel, illetve lehetőségük volt megnézni a Magyar Honvédségben rendszeresített legújabb kézi fegyvereket, valamint megtekinteni a Digitális Katona Program egyéni hadfelszerelését is.

20220511-toborzo-emlekfutas (13)

A 11. Tábori Vadászzászlóalj emlékművénél Radnóti Ákos, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket és fejezte ki nagyrabecsülését a hazánk békéjét garantálni képes Magyar Honvédség tagjainak. Az alpolgármester lerótta kegyeletét a haza védelmében életüket áldozott honvédek előtt. A megemlékezésen az ezred nevében Matyi Tibor alezredes, parancsnokhelyettes és Inoka Zoltán főtörzszászlós, vezénylőzászlós helyezte el a tisztelet virágait. A sportolók stafétabotjára Radnóti Ákos kötött díszszalagot.

A váltó tagjaihoz 3 kilométeres távig az alakulat katonái, valamint a Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum diákjai is csatlakoztak.

A rendezvény győri alakulatot érintő programjai délután Kapuvár Fő terén folytatódtak, ahol a város nevében Hámori György polgármester köszöntötte az érkező futót és kötötte fel az önkormányzat által adományozott díszszalagot a stafétabotra.

Május 10-én az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred statikus haditechnikai bemutatóval járult hozzá a rendezvénysorozat szombathelyi állomásának programjához. A városban dr. Nemény András polgármester adta át a díszszalagot.

Címkéksport
Kapcsolódó cikkek