Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hatékonyabb együttműködésért

Szöveg: Károlyi Tamás mérnök őrnagy |  2011. február 26. 13:17

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár kijelölt állományának részvételével rendeztek szakmai napot a közelmúltban az MH Kelet-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központjának előadótermében. A tájékoztató egyik célja az volt, hogy az alakulat parancsnoki és személyügyi állománya képet kapjon a hadkiegészítő parancsnokságok által végzett katonai igazgatási szakfeladatokról.

Ezek a szakfeladatok közvetlenül, vagy közvetve a katonai szervezet működőképességének biztosítását szolgálják, ám a tevékenység csak akkor lehet kielégítő és hatékony, ha a kapcsolat, az együttműködés kölcsönös és folyamatos az érintett szakemberek között. A folyamatban először a katonai szervezetnek kell döntést hoznia arról, hogy személyi- és anyagi igényeit mikor és hogyan szeretné megvalósítani. A hadkiegészítés rendszere csak ezt követően tudja a maga eszköztárával, a jogszabályokban szabályozott folyamatok betartásával biztosítani a kért dolgokat. A nap fő célja az volt, hogy a feladatrendszer bemutatása során – a közös munkavégzést jelentő kapcsolódási pontokat hangsúlyozva – konkrét javaslatok hangozzanak el a hatékonyabb együttműködés érdekében.

1595914814
Polyák András alezredes megbízott törzsfőnök köszöntője után Nagy Zoltán alezredes, központparancsnok nyitotta meg a konzultációt, majd Károlyi Tamás őrnagy előadásában rövid tájékoztatás hangzott el a katonai igazgatás szervezeti felépítéséről, valamint az önkéntes tartalékos állománnyal kapcsolatos feladatokról.

Sille Árpád őrnagy, toborzó irodavezető és Gutai Sándor tanácsos a személyi állomány toborzására, valamint az együttműködési lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

A katonai pályát legvégsőkig elkísérő érdekvédelmi és kegyeleti tevékenység bemutatását pedig Szűcs Imre őrnagy, érdekvédelmi irodavezető mutatta be. A tájékoztatókat rövid szakmai konzultáció követte, melyen a hatékonyabb munkavégzést elősegítő javaslatok hangzottak el.

Fotó: Smajda Béla