Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honfoglaló ősök nyomában

Szöveg: Juhász László |  2008. szeptember 12. 16:41

A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj, a Honvédszakszervezet és a Honvéd Rákóczi Sportegyesület szervezte meg szeptember 11-én a második vadászíjász vándorkupa versenyt Szentesen.

A honfoglaló ősök nyomdokait megidézve, íjjal a kezükben, „valódi" vadra vadászva mérték össze képességeiket e különleges sportot űző versenyzők, a vándorkupa birtoklásának megszerzéséért.

Ezen a borongós reggelen közel negyvenöt fő gyülekezett a műszaki zászlóalj Tisza menti gyakorlóterén. A versenyzők az ország különböző szegleteiből, Tatától Hódmezővásárhelyig érkeztek, hogy összemérjék erejüket. A Tisza árterében, sűrű növényzet közt, erdős környezetben alakították ki a szervezők a mintegy 800 méteres pályát. Az igazán technikusan berendezett útvonalon, 16 különböző fajta, valósághű állat bábú szolgálta a célokat.

A résztvevők tradicionális, reflex és csigás kategóriákban nevezhettek, és háromfős csapatokban vágtak neki a nagy vadászatnak. Leküzdve a terepakadályokat az apró vadtól kezdve, farkason át a nagytestű szarvasra, valamint a félelmetes, kétlábra ágaskodó barnamedvére lőhették ki nyílvesszőiket a vadászok. A verseny jó hangulatát elvenni nem tudta, de egy valóságos vadászat hangulatát még jobban valóságossá tette a kellemetlen zápor, mely megáztatta a versenyzőket, és dagonyássá tette a terepet.

A díjakat Lőrincz Gábor, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület elnökhelyettese adta át a legeredményesebb versenyzőknek. A vándorkupát Varga Árpádtól, a HOSZ helyi alapszervezetének vezetőjétől vehette ismét a tavalyi évet is megnyerő, hódmezővásárhelyi HTVSE csapata.

1595880021
 

1595880021
 

 

1595880021

Fotó: Juhász László