Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A honvédelmi miniszter gyújtotta meg az öröm gyertyáját az adventi koszorún

Szöveg: Szűcs László | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. december 10. 15:19

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter gyújtotta meg a minisztérium adventi koszorúján a harmadik, azaz az öröm gyertyáját december 10-én, pénteken, Budapesten, a tárca Balaton utcai objektumában.

LALA6914

A Katolikus és a Protestáns Tábori Püspökségek által szervezett immár hagyományos adventi gyertyagyújtáson Berta Tibor dandártábornok köszöntötte a megjelenteket. Mint a katolikus tábori püspök fogalmazott: a keresztény egyház hagyományában lassacskán elérkezünk az advent utolsó napjaihoz. „Advent harmadik vasárnapja az egyházunkban az öröm vasárnapja. Azért kell örülnünk, mert az Isten megmutatta azt a szeretetét, hogy eljött ide közénk, a világba” – mondta Berta Tibor dandártábornok, hozzátéve: ezen öröm kifejezése, hogy meggyújtjuk a harmadik gyertyát.

Adventi gondolatait megosztva Máté Sándor alezredes, a Protestáns Tábori Püspökség püspöki titkára úgy fogalmazott: az öröm vasárnapja közelében az adventről is elmondhatjuk, hogy a készülődés önmagában is örömteli dolog. De nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy ez az öröm múlandó. „Isten figyelmeztet minket, hogy elmúlnak ezek az örömök. És jaj annak, akinek mindezek elmúltával nem marad semmije. Éppen ezért jó, hogy ég ma az örömnek a gyertyája” – mondta.

LALA6936

A Honvédelmi Minisztérium harmadik adventi áhítatán - amelyen Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök mondott imádságot - a hagyományoknak megfelelően a Légierő Zenekar – Veszprém kamarakórusa is közreműködött.

A tárca adventi koszorúján a negyedik, azaz a szeretet gyertyáját december 17-én gyújtják meg.

Kapcsolódó cikkek
áhitat_index

Fellobbant a hit lángja

2021. november 26. 16:08

LALA6597

Fellobbant a remény lángja

2021. december 3. 13:48