Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fellobbant a remény lángja

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. december 3. 13:48

Dr. Korom Renáta, a Honvédelmi Minisztérium jogi is és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára gyújtotta meg az adventi koszorú második, a reményt szimbolizáló gyertyáját a Honvédelmi Minisztériumban, december 3-án, pénteken.

LALA6589

A megjelenteket Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök, valamint Máté Sándor alezredes, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat Protestáns Tábori Püspökség püspöki titkára köszöntötte.

„Az Úristen adta nekünk azt a négy hetet, ha pontosabban számolunk, azt a 27 napot, amíg készülünk a karácsonyra. Lehet, hogy ebbe a 27 napba sok minden nem fér bele, de arra az egyre jó, ha figyelünk, hogy a legfontosabb ne maradjon ki. Ma ebben az áhítatban engedjük, hogy hozzánk is szóljon az Úristen szava” – mondta Máté Sándor alezredes.

LALA6609

Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök elmondta, karácsonyra egy receptet szeretne adni a jelenlévőknek. „Nem kell sokat venni belőle, de egy kis türelmet kellene, egy csapott kanállal, hozzá egy kis mértékletességet, bizalmat. Még ritkább az olyan üzlet, ahol tapintatot lehet venni, de ebből lehet, hogy többre is szükség lenne. Vegyenek sok-sok kanál örvendezést és derűt. Ebből talán kosárszámra kellene szerezni, mindemellé pedig jó lenne venni egy kis állhatatosságot, mert az is jót tesz ennek az elkészítendő ajándéknak. Jó lenne, venni még megfontoltságot és jóakaratot, jóságot, hogy ez a sok összetevő még inkább összeálljon. Az istenfélelem ezeket mind rendbe rakja” - mondta.

LALA6597

Az adventi koszorú harmadik gyertyáját december 10-én gyújtják meg a Honvédelmi Minisztériumban.

A második adventi áhítaton a Légierő Zenekar – Veszprém is közreműködött.

Kapcsolódó cikkek
áhitat_index

Fellobbant a hit lángja

2021. november 26. 16:08