Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

Szöveg: honvedelem.hu |  2023. június 29. 7:39

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar az alábbi közös közleményt adja ki:

Felhívjuk kedves szolgáltató partnereink, valamint a dohányipari üzletágban tevékenykedő civil szereplők figyelmét, hogy illetéktelen személyek visszaéltek a Honvédelmi Minisztérium, valamint az alárendelt szervezetei, intézményei nevével és ezt kihasználva valótlan kedvezményes értékesítési ajánlatokat tettek az egyes piaci szereplőknek.

A visszaélések során az illetéktelen személyek a jelenlegi gazdasági helyzetet kihasználva olyan valótlan ajánlatot terjesztenek, amiben különböző dohányipari termékeket ajánlanak kedvezményes áron, objektumátalakítási okok feltüntetésével. A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar semmilyen dohányipari termék értékesítéssel kapcsolatos tevékenységet nem folytat!

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar ezúton is felhívja a figyelmet, hogy – mint az államháztartási rendszerben működő költségvetési szervek – sem intézményi szinten, sem a kapcsolódó cégek szintjén nem indítanak ilyen jellegű megkereséseket, látszólagos ajánlati felhívásokat. Bármilyen nemű beszerzés kizárólag a jogszabályoknak megfelelően és a hivatalos elérhetőségeken keresztül történik. Ennek ellenére korábban több alkalommal is előfordult, hogy – más témakörökhöz kapcsolódóan is – a Honvédelmi Minisztérium tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó cégek hasonló visszaéléseket tapasztaltak. A jogi lépéseket minden alkalommal megtették.

A Honvédelmi Minisztérium és a Honvéd Vezérkar nem használ sem gmail, hotmail, yahoo, sem .eu kiterjesztésű e-mail fiókokat. Minden olyan cím, amiben ilyen kiterjesztés szerepel – függetlenül attól, hogy van benne utalás a minisztériumra, a Honvédségre vagy háttérintézményre – hamis és visszaélésszerű felhasználás eredménye.

A visszaélések elkerülése érdekében, kérjük minden esetben a hivatalos elérhetőségeken történő tájékozódást, illetve szíves figyelmükbe ajánljuk a megjelölt kapcsolat azonosításának fontosságát.

Címkékközlemény