Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A hőséget is legyűrték a szegedi honvédelmi táborban

Szöveg: Halmai Brigitta tartalékos szakaszvezető | Fotó: Pintyi Zoltán főtörzsőrmester |  2024. július 19. 16:38

A szélsőségesen meleg időjárás ellenére fáradhatatlanul, hatalmas kitartással vettek részt a harcos tematikájú honvédelmi tábor heti programjaiban a 14-16 éves fiatalok Szegeden. Az MH Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Heim Géza 46. Területvédelmi Zászlóalj által szervezett táborban újabb turnus ért véget.

202407_Szeged_honvédelmi_tábor_PZ (2)

A tábor szervezői ezúttal is igyekeztek minél több és minél színesebb programmal szolgálni a fiataloknak. A résztvevők a kánikulával és a fizikai terheléssel mit sem törődve lelkesen hajtották végre a feladatokat. A táborlakók részt vettek tereptani-, alaki- és egészségügyi foglalkozásokon.

Kedvencük az airsoft és paintball lövészet volt, a rajok mindkét kategóriában összemérhették tudásukat és ügyességüket. Még napnyugta után is teljesítettek néhány feladatot, éjszakai menetgyakorlat és táborvédelmi begyakorlás egyaránt várt rájuk.

202407_Szeged_honvédelmi_tábor_PZ (6)

A táborlakók az MH 2. Sportszázad katonáinak segítségével megismerkedtek a küzdősportok alapfogásaival, valamint szimulátoron próbálták ki a Gripen vadászbombázót.

Az együtt átélt élmények, kalandok és kihívások egy csapattá kovácsolták össze őket, az egymásra figyelés, a másik segítése természetessé vált számukra. A tábor végén szomorúan mondtak búcsút egymásnak a fiatalok, azt kérdezgetve: ,,legközelebb mikor és melyik honvédelmi táborban találkozunk?”