Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A jövő katonái

Szöveg: Demény Andrea hdgy. |  2010. június 14. 13:25

2010. június 14-én diákok serege özönlött be a MH. 25. Klapka György Lövészdandár kapuján, és vette birtokba a telephelyen felsorakozott technikai eszközök állományát. A székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola felső tagozatos diákjai az idei tanév utolsó három napját Tatán töltötték, melynek keretében megismerkedtek a város történelmével, nevezetességeivel, és a tatai alakulattal.

A diákokat Benda László ezredes, megbízott parancsnok köszöntötte, majd Szentes Gábor őrnagy, a hadműveleti részleg részlegvezetője tájékoztatta a dandár szervezetéről, működéséről, eszközeiről, feladatairól.
Szűcsné Sajtos Katalin, az iskola igazgatóhelyettese elmondta – a gyerekek nagyon élvezik az ilyen látogatásokat, és egyre jobban érdeklődnek a honvédelem iránt. Főleg a fiúk azok, akik kihasználnak minden lehetőséget, hogy megismerkedjenek azokkal a technikai eszközökkel, melyek a honvédségnél, vagy a rendőrségnél használnak. Van néhány diák, aki elkötelezett, és katonai vagy rendőri pályafutást képzel el magának, sőt a nagyobbak közül néhányan felvételt is nyertek a speciális szakközépiskolákba.

Az elméleti információkat követően a nyüzsgő gyereksereg a telephelyen berendezett statikus bemutató helyszínére távozott. A csapatot kísérő Szentes Gábor őrnagynak, ép csak arra volt ideje, hogy kijelölje a tanulók számára a mozgásteret, mert a kíváncsi emberpalánták rövid idő alatt megrohamozták a kiállított eszközöket. Mint a korábban megrendezett nyílt napon, most is a T-72-es harckocsi bizonyult a legnépszerűbbnek, mely mellett a rendszeresített kézi fegyverek is osztatlan sikert arattak.

Ezek a látogatások fontosak a Magyar Honvédségnek és a gyerekeknek egyaránt, hisz már fiatalon kialakul bennük a megítélés és az elfogadottság, rengeteg élményt, pozitív benyomást szereznek, és talán köztük vannak a jövő reménységei, katonái.

1595903144
1595903144