Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A katonahölgyeket köszöntötték

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2011. március 9. 13:32

A parancsnok távollétében helyettesei, Könczöl Ferenc alezredes és Bozsóki Attila mérnök alezredes köszöntötte a hölgyeket a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél, az alakulat és a Honvédszakszervezete közös nőnapi rendezvényén. A március 8-i ünnepségen minden katonanő virágot kapott.

Hogyan lett ünnep a nemzetközi nőnap? – erről beszélt a rendezvény elején Bozsóki alezredes, majd személyes élményeit osztotta meg az egybegyűltekkel. Mint elmondta, amikor huszonöt évvel ezelőtt Győrbe került, még csak néhány nő szolgált a laktanyában, ma pedig már több mint kétszáz katonanő teljesít szolgálatot az ezrednél.

A méltató szavak itt nem értek véget, hiszen ezt követően Könczöl alezredes tolmácsolta gondolatai. Nem katonákról beszélt, hanem lányokról, asszonyokról, háziasszonyokról, családanyákról, barátnőkről, feleségekről. Felhívta a figyelmet arra, hogy a gyengébb nem kifejezés nem minden esetben helytálló, hisz az élet bizonyos területein a nők jobban teljesítenek, mint a férfiak. Kiemelte, hogy a nők otthoni helytállásának elismerése a férjek, vőlegények, barátok feladata.

 
 

 
 Fotó: a szerző felvételei