Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nőnapi köszöntő a bázison

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. március 9. 13:16

Mint minden évben, idén is bensőséges helyőrségi megemlékezés keretében köszöntötte az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB), az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola (MH KPTSZI) nődolgozóit, tiszteket, tiszthelyetteseket, és közalkalmazottakat, valamint a szentendrei Kossuth Nyugdíjas Klub hölgy küldöttségét a bázis parancsnoka.

Mikusi Zsolt ezredes ünnepi köszöntőjében kitért a nőnap eredetére, majd az MH KKB nőtagjainak elismeréséről, munkájuk megbecsüléséről beszélt. Elmondta: a nők, a férfiakhoz hasonló mértékben veszik ki a részüket a feladatokból. A parancsnok hangsúlyozta: a katonai szervezetek a társadalmi munkamegosztás sajátos területét jelentik, és az itt végzett munka során még szembetűnőbb a hölgyek vállán lévő felelősség és teher, mint a polgári élet más területein. A haza fegyveres szolgálata olyan kihívás, amely nem tesz, nem tehet különbséget férfi és női katona között. A honvédségi közalkalmazottak pedig szaktudásuk révén járulnak hozzá a katonák szolgálatának ellátásához.

„Mit adhatunk mindezért cserébe" – vetette fel Mikusi ezredes. „Mindenek előtt azt, hogy egyenlő partnernek tekintjük női munkatársainkat, hogy megbecsüljük és elismerjük az általuk végzett munkát, megadjuk az őket megillető tiszteletet a szolgálati és magán érintkezésben egyaránt" – fogalmazott a parancsok.

A szentendrei megemlékezésen minden, a laktanyában dolgozó hölgy emléklapot vehetett át, majd a Helyőrség Zenekar klasszikus zeneművekkel köszöntötte a nőket.

1595915192
 
1595915192
 

 
 Fotó: a szerző felvételei