Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A közösség felelőssége

Szöveg: Pogrányi Zoltán ftõrm. |  2009. december 8. 12:03

A katona életszemlélete különleges. Nem csak azért, mert ő az egyetlen tagja a társadalomnak, aki az életét is kész Hazájáért áldozni. Nem csak azért, mert katasztrófahelyzetben az utolsó utáni pillanatig tartja a gátat az állampolgárok életének és javainak mentése érdekében. Különleges a felelősségviselés tekintetében is.

Nagy horderejű döntés meghozásához kaptak segítséget a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái és meglehet, hogy döntésükön nem csak saját további életük múlik, de az kihat tágabb környezetükre, akár egész Hazánkra is.
Ezen a napon tartotta ugyanis tájékoztatóját Dr. Bujdosó László regionális tiszti főorvos a H1N1 típusú influenza vírus elleni védőoltásról.

A tiszti főorvos a dandár teljes személyi állományát tájékoztatta a vakcina kifejlesztésének módjáról, annak hatásáról, és kiemelte, hogy nem csak a saját védelmünk érdekében fontos a védőoltást beadatni. A mi védettségünk a környezetünkben élők – családtagjaink, munkatársaink – veszélyeztetettségét is csökkenti valamelyest, bár az ideális az lenne, ha mindenki megkapná a védőoltást, hiszen a kollektív védelmen kívül semmi sem állhatja útját a betegség tombolásának.
Ezért is különleges a katona életszemlélete, hiszen része a példamutatás is. Főleg, ha ennek a példamutatásnak köszönhetően többen oltatják be magukat az új influenza ellen, ha ezáltal kevesebb tragikus esemény következik be.

1595894421
 

Címkékkatasztrófa