Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„A láb mindig kéznél van”

Szöveg: kormany.hu |  2011. április 4. 14:48

A mozgásra buzdító mondat ma is érvényes: így tartják ezt a MH központi Kiképző Bázis katonái is. Futóversenyen és menetgyakorlaton vettek részt a bajtársak az utóbbi napokban. Alig dördült el a rajtpisztoly Mikusi Zsolt ezredes, MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) parancsnok kezében, hogy elindítsa az éves mezei futó bajnokságot, a törzs már a másnapi menetgyakorlatot szervezte.

Míg az előző években alig jelentkezett tizenkettő-húsz fő, addig az idei futóversenyen negyven vállalkozó szellemű férfi és nő mérte össze gyorsaságát és állóképességét korosztályos csoportokban, 1000 m fegyveres váltó és 3000 m egyéni futó versenyszámokban. A bázison működő MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola versenyzőivel közösen tartott futáson fegyveres váltó és a 3000 m-es számban a középiskolások csapata végzett az első helyen, női egyéniben a bázis katonája, Csincsi Brigitta őrmester, a 35 év alatti férfiak versenyében Feitser Dávid hallgató, 35 év felettieknél Barbi János százados nyert.

Másnap a KKB- törzs a festői szépségű Dobogókőről indulva Csobánkáig menetelt a Pilis hegység zegzugos, számos terepakadállyal nehezített ösvényein, hogy eleget tegyen – ebben az évben immár harmadik alkalommal megszervezett – tizenkét kilométeres menetgyakorlat követelményeinek. A bázis parancsnokának vezetésével végrehajtott terepmenet jó hangulatban ért véget.

1595916615
 
1595916615
 

 
 Szöveg: dr. Varga József
 Fotó: Apáti-Nagy Judit és Tóth Péter