Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A laktanyákban is járt a Mikulás

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. december 6. 15:59

Mint minden esztendőben, idén is több laktanyába, helyőrségi klubba látogatott el a Mikulás. A „fehér szakállút” minden helyen gyermekek sokasága várta. Összeállításunkból megtudhatják, hogyan fogadták a Télapót Győrött, Pusztavacson és Debrecenben.

1595928347
A Mikulás manói

Idén a szervezők a Vaskakas Bábszínház előadóit hívták meg a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájába, hogy színvonalas műsorukkal varázsoljanak örömet a csemeték arcaira. Míg a „manók" zárt ajtók mögött készülődtek, addig a gyerekek izgatottan, de türelmesen várakoztak. Majd a felhívó szóra ki önállóan, ki anyukája ölében, ki pedig apukája kezét fogva foglalta el a helyét.

Megkezdődött a műsor, a nagyobbak nevetve, kacagva, a kisebbek pedig némán vagy éppen megszeppenve követték az eseményeket. Miután már a „manók" is kipucolták csizmáikat, a Mikulás is elérkezettnek látta az időt a színre lépéshez. Közös ének, néhány bátorító szó, és már elő is kerültek a puttonyból a várt csomagocskák. A „fehér szakállú" egyesével szólította ki a több mint hatvan gyereket, akik dicséretes türelemmel várták ki a sorukat. A bátrabbak egy-egy verssel, énekkel hálálták meg a kapott ajándékot.

Miután elbúcsúztatták a Télapót, mindannyian azonnal hozzáláttak piros csomagjaik átvizsgálásához, és már zörögtek is a zacskók, zizegtek a csokipapírok… A gyerekek édességeiket ízlelgetve vették a kabátjaikat és indultak boldogan haza.

(Kép és szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados)

* * *

1595928347
Mikulás az ország közepén

Gyerekzsivaj verte fel az erdő csendjét december 5-én, hétfőn délután Pusztavacson, az MH Veszélyesanyag Ellátó Központnál, ahol az állomány tagjainak gyermekei, unokái részére rendeztek Mikulás-ünnepséget.

A rendezvényen közel hatvan gyermek vett részt. A kisebbek együtt várták a Mikulást a Trambulin Színháztól jött Tüske papával és Lumpus krampusszal, akik a „fehér szakállú" érkezéséig szórakoztatták az egybegyűlteket, majd segítettek a fáradt Mikulásnak kiosztani a sok-sok ajándékot. Természetesen mindenki örült a puttonyból előkerülő, édességet, játékokat tartalmazó csomagoknak.

A szervezők uzsonnával, süteménnyel, üdítővel várták a gyerekeket, a rendezvény záró részében pedig a tánc kapott főszerepet.

(Kép és szöveg: dr. Pál Kata százados)

* * *

Mikulás a Bocskai-dandárnál

1595928347
Több mint hatszázötvenen vettek részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni Mikulás-ünnepségén. A Titanic játszóházban csak két „turnusban" fértek el a családok, hiszen összesen kétszázhárom gyermek várta az „ősz szakállút".
A minden évben hagyományosan a dandár Humánszolgáltató Irodája által megszervezett ünnepségen ezúttal is felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a gyerekek. A Honvédszakszervezet debreceni alapszervezete jóvoltából két-két órán át szórakozhattak a hatalmas játszóházban. A csúszdázástól, ugrálástól és futkározástól alaposan elfáradt kicsinyek óriási izgalommal ülték körül a Mikulást és krampuszát; a bátrabbak a csomagért cserébe verset is mondtak.

A Mikulás-ünnepségen életében először szavalt ilyen nagy létszámú közönség előtt Nagy Erik. Az öt és fél éves lurkó az Ifjúság utcai Óvoda Barackvirág csoportjában, Körtvélyesi Anikó óvónő segítségével könnyen megtanulta a verset. Az alapvetően bátortalan kissrác ezúttal azért győzte le szégyenlősségét, hogy kedveskedjen a Mikulásnak – árulta el büszke édesanyjának, Debreceni Renátának. Bátran kiállt hát, és hiba nélkül elmondta a nyolc versszakos költeményt. Erik azt is elárulta, hogy sok Télapó-jelmezes figurát látott napközben, de azok bizonyára csak „segítők", ő pedig egészen biztosan az igazinak mondta el a verset, mert az ősz szakállú öreg nagyon kedvesen viselkedett (az ajándék átadásakor még kezet is fogott vele), s ráadásul pocakja is volt…

Az ajándékok megszemlélése és megkóstolása után még jutott idő egy kis levezető játékra is, majd az első száz gyerek átadta a terepet a következő csapatnak, a Mikulás pedig újabb piros csomagokat varázsolt elő puttonyából.

(Kép és szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy és Nehéz Attila)