Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A legnagyobb fesztivált is meghódítottuk

Szöveg: Bleszkán Szilárd |  2012. augusztus 16. 8:24

Augusztus 13-án, hétfőn reggel zárta kapuit a 20. Sziget Fesztivál, amelyen a Magyar Honvédség – ahogy korábban a soproni VOLT-on és a velencei EFOTT-on is – kiállítóként volt jelen. A fesztiválszezon zárásával ideje megvonni a megjelenések mérlegét, összegezni azok tapasztalatait.

1595940076
A fesztiválszezon legnagyobb rendezvénye nemcsak méretében, de jellegében is nagyban különbözött a két korábbi fesztiváltól. A résztvevők döntő többsége külföldi, főleg holland, német, brit vagy éppen valamelyik északi országból érkező látogató volt. Ennek megfelelően persze a HM Sajtóiroda és a Zrínyi Média Kft. munkatársai által üzemeltetett Seregnyi lehetőség pontja iránt tanúsított érdeklődés is másmilyen volt; a tartalékos rendszer vagy más hazai honvédelmi témák helyett inkább a Magyar Honvédség szerepe, helyzete, általános jellemzői, Magyarország külföldi missziós szerepvállalása érdekelte a sátorhoz látogatókat. 

A külföldiek többségének kifejezetten tetszett, hogy magyar katonákkal találkozhatott a Szigeten, katonai felszereléseket láthatott, fegyvereket próbálhatott ki.
A Seregnyi lehetőség pontjánál  nemritkán akár egy órán át is elidőző látogatók számos kérdéssel fordultak a kint dolgozó katonákhoz, és nem sajnálták az időt a valóban seregnyi lehetőség kipróbálására sem – így sokszor mind a repülőgép-szimulátornál, mind pedig a lézerfegyver-lövészetnél várniuk kellett a sorukra.

A hagyományt folytatva a Szigeten is több száz totót töltettünk ki az arra vállalkozókkal, természetesen ajándéktárgyakért cserébe.
A fesztiválokon való részvétellel a Magyar Honvédség olyan közeghez jutott el, amelyet más módon igen nehéz vállalkozás lenne megszólítani. A rengeteg pozitív visszajelzés, kedves gesztus, elismerő hang megerősített bennünket abban, hogy érdemes volt ott lenni Veletek. Bízunk benne, hogy jövőre újra találkozunk!

 
1595940076
 
1595940076

 Fotó: Kiss Dezső