Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A lezuhant japán katonai helikopter újabb áldozatait találták meg

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2023. április 24. 15:01

Két holttestet emeltek ki a tengerből április 17-én a japán önvédelmi erők a szigetország délnyugati részénél, az áldozatok a hónap elején lezuhant katonai helikopter tízfős legénységének tagjai voltak.

A tájékoztatás szerint a búvárok a holttesteket száz méteres mélységből hozták felszínre. A tengerfenéken további három testet is találtak, a legénység öt tagját még mindig keresik.

Kisida Fumio miniszterelnök mély sajnálatát fejezte ki a tragédia miatt, és azt ígérte, folytatják a keresést, valamint mindent megtesznek azért, hogy feltárják a baleset okait. Mentőalakulatok ugyanakkor igyekeznek a helikopter roncsait kiemelni a tengerből.

Az UH-60 típusú Black Hawk katonai helikopter – két pilótával, két műszaki szakemberrel és a legénység hat további tagjával a fedélzetén – április 6-án, az Okinava prefektúrához tartozó Mijako szigeténél, mindössze tíz perccel az indulás után tűnt el a radarról. A baleset okát egyelőre nem tudni, a jelentések szerint nem voltak kedvezőtlenek az időjárási körülmények.