Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A logisztikában is fontos a fejlődés

Szöveg: MH BHD Kommunikációs Alosztály | Fotó: Bankó József |  2022. december 2. 8:33

A logisztikusok napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) logisztikus szakállománya a Petőfi Sándor laktanyában.

web_BHD3116

A logisztikusok napja alkalmából ünnepi körlevélben köszöntötte az állományt Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka. Mint fogalmaztak: a logisztikusok által végzett feladatok, azok pontos és szakszerű végrehajtása elengedhetetlen a katonai szervezetek mindennapi működéséhez.

„Szinte lehetetlen felsorolni azokat a feladatokat, amelyeket a Magyar Honvédség csak a logisztikusok megfeszített munkájának támogatásával teljesíthet. Hiszen nincs olyan megmozdulás, feladatvégrehajtás, külföldi misszió, illetve az azokra való felkészülési folyamat, amely az önök munkáját nélkülözhetné. Legyenek büszkék a logisztikus hivatásukra, a sokszor nyilvánvaló, máskor láthatatlan, mégis nélkülözhetetlen munkájukra. Fegyvernemi napjuk alkalmából köszönetünket fejezzük ki önöknek áldozatos és magas szakmai színvonalú szolgálatukért, amellyel biztosítják a Magyar Honvédség működését itthon és külföldön, gyakorlaton és műveletben, hagyományos és újszerű kihívások között egyaránt” – fogalmaztak az elöljárók.

web_BHD3342

Elhangzott: a logisztikai szakterület, amely sokrétűsége folytán átöleli a katonai hétköznapok teljes egészét, a Magyar Honvédség legszerteágazóbb szakterülete. A mindennapi életben a logisztikai feladatok ellátásának szakszerűsége, pontossága, folyamatossága, összehangoltsága döntő tényezője a honvédség által végzett feladatok végrehajtásának. A Magyar Honvédség alapfeladatai, illetve a jelenleg is futó Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program jelentős és folytonos kihívások elé állítja a katonai logisztika szakterületét is. Új eljárásrendeket kellett kialakítani, a korábban nem jellemző követelményeknek, elvárásoknak megfelelve. Így a logisztikai szakterületen kiemelt szerepe van a fejlődésnek, a folyamatos tanulásnak, hiszen minden technikai újítás újabb szakmai feladatokat, kihívásokat hoz magával.

web_BHD3230

Az ünnepi állománygyűlésen Mudra József ezredes, dandárparancsnok elismeréseket adott át a logisztikai területen szolgáló katonáknak és honvédelmi alkalmazottaknak. Az elismerések átadását követően Adorjáni Krisztián alezredes, logisztikai főnök köszöntötte az állományt. Beszédében hangsúlyozta, hogy a logisztikus állomány által végzett feladatkörök azok, amelyek talán a legkevésbé látványosak egy katonai alakulat napi életében, munkájuk mégis elengedhetetlen és számos szervezeti elem összehangolt feladatvégrehajtásának kell biztos alapját adnia.

A rendezvényt Orbán Ádám főhadnagy, karmesterhelyettes vezényletével a Budapesti Helyőrségi Zenekara műsora zárta.