Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A logisztikus katonák munkáját méltatták Székesfehérváron

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: Révész Csaba |  2021. december 5. 9:33

A Logisztikai Főnökség, a Logisztikai Zászlóalj és a Helyőrségtámogató Parancsnokság munkáját méltatta december elsején Vokla János ezredes, az MH 43.Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka, a logisztikusok napja alkalmából megrendezett székesfehérvári ünnepi sorakozón.

logisztika_kapott (2)

December elsején azokat a szakembereket köszöntik, akik kitartó, felelősségteljes munkával, a háttérben dolgozva biztosítják a Magyar Honvédség működésének anyagi és technikai feltételeit.

A rendezvényen felolvasták Magyarország honvédelmi miniszterének és a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntőlevelét, melyben kitértek hazánk hadiipari fejlesztéseire és a szövetségi tagságból eredő új kihívásokra. Az ezredsorakozón elhangzott: ezen próbatételek a logisztikai területet is jelentős kihívások elé állítják azért, hogy a korábbi technikai rendszerektől eltérően, új követelményeknek, szerepvállalásoknak feleljen meg. A levélben kiemelték, hogy ezt a logisztika megfeszített munkával teljesítheti, ha csak a migrációs és a járványhelyzetből eredő feladatokra gondolunk.

Vokla János ezredparancsnok a logisztika különböző területein dolgozó kollégák előtt hangsúlyozta: ők azok, akik ugyan észrevétlenül, a háttérben dolgozva, mégis fáradtságot nem ismerve biztosítják a katonai szervezet és a helyőrségben működő szervezeti elemek tevékenységét. Legyen szó helyőrség-támogatásról, a napi tevékenységek logisztikai támogatásáról és a legkülönbözőbb társadalmi rendezvények teljes körű biztosításáról.

logisztika_kapott (15)

Az ezredes az ünnepségen méltatta az állomány idei éves szakmaiságát és kitartását a feladatok előkészítése, valamint végrehajtása terén.

Az ünnepi parancsok ismertetését követően az a közel harminc hivatásos katona és honvédelmi alkalmazott vehetett át elismerést, akik az év folyamán legjobban teljesítettek.

A jeles alkalomból Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka a Magyar Honvédség érdekében, beosztásában huzamosabb időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként emléktárgyat adományozott Balogh Rezső alezredesnek, az ezred parancsnokhelyettesének. Balogh alezredes részére mindezen túl emléklapot nyújtott át Vokla János ezredes, illetve emléktárgyakat is átadott.