Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Luke légibázison képezhetik a jövő F–35A pilótáit

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. augusztus 6. 20:36

Az amerikai légierő részéről hivatalosan is bejelentették, hogy a Luke légibázis lesz az F–35A típus kiképzőközpontja. A repülőtéren 72 gép üzemel majd, három század között elosztva.

A bázison állomásozó 56. vadászezred parancsnoka, JD Harris dandártábornok elmondása szerint nagyszerű döntés ez számukra, mivel továbbra is ők képezhetik a vadászpilóták krémjét, ahogyan azt már hét évtizede teszik.

A gépek várhatóan 2013 vége és 2014 közepe között települnek a Luke-ra, ahol a szükséges átalakításokat és építkezéseket nemsokára megkezdik.

A kiválasztás során több tényező is szerepet játszott, például a meglévő létesítmények, a zóna kapacitása, az időjárás, és a fejlesztési lehetőségek, ezeket megvizsgálva pedig az arizonai bázis bizonyult a legjobbnak. A jövőbeli kiképzőközpont nem csak az amerikai pilóták számára lesz elérhető, a külföldi F–35A pilóták is itt kaphatják majd meg az átképzést.

Bár a bázis dolgozói nagyon várják már, hogy egy új fejezet kezdődjön az életükben, Harris dandártábornok elmondta, hogy jelenleg a legfontosabb dolguk továbbra is a legjobb F–16-os pilóták és műszakiak képzése, akik a világ bármely pontján helyt állnak.

1595939732