Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Magyar Honvédség is segít a MikulásGyárban

Szöveg: Prodán András | Fotó: Homoki Zsoltné főtörzsőrmester és a szerző felvételei |  2021. december 14. 8:28

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is önkéntesként vesznek részt a Magyar Honvédség alakulatai a budapesti '56-osok terén felállított MikulásGyár munkájában.

Mikulásgyár (1)

Az önkéntes akció részeként a katonák és a honvédelmi alkalmazottak - a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének szervezésében - közel kétezer rászorulónak segítenek adományokat gyűjteni december közepétől.

A honvédségi jelenlét első napján az MH Anyagellátó Raktárbázis hat önkéntese segített az ajándékok gyűjtésében, szortírozásában és dobozolásában. „Nagyon szeretek adni. Munkatársaimmal hivatásomnak tekintem, hogy segítsek másokon, és erre bíztatok mindenit, főként így az ünnepek előtt” – mondta el a megnyitó napon Homoki Zsoltné főtörzsőrmester.

Mikulásgyár (5)

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt tavaly elmaradt ez a program, ezért kiemelten fontos, hogy a rászorulókat idén segíteni tudja a kezdeményezés. A MikulásGyár-at immáron tizenhét éve szervezik Magyarország különböző nagyvárosaiban. A gyűjtőpontokon - így a Hősök tere mellett felállított MikulásGyár-ban -  tartós élelmiszereket, édességet, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint játékokat várnak az adományozóktól, akik ott helyben a Mikulásnak adhatják át a csomagokat.