Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A gyermekekért futottak

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2019. szeptember 29. 11:43

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a kaposvári alakulat az MH 64 Deseda Jótékonysági Félmaraton (+) elnevezésű sportrendezvényt, szeptember 27-én. A rendezvényen szinte az összes katonai alakulat képviselte magát, emellett a társ fegyveres szervek is neveztek.

1596069230

A deseda félmaraton négy évvel ezelőtt csupán egyszerű futóversenynek indult, idén azonban már katonai ötpróba akadálypálya is várt a versenyzőkre. Emellett nevezni lehetett még a 24,5 kilométeres és a 11 kilométeres egyéni és váltófutásra, valamint a 3200 méteres futásra is.

A rendezvény célja – a Magyar Honvédség és a sport népszerűsítésén kívül – a Kaposi Mór Oktatókórház Mosdósi Gyermekrehabilitációs Egység támogatása volt. A nevezési díjakból befolyt összeget minden évben a számukra ajánlják fel a szervezők.

A versenyen a mosdósi részlegről jelen voltak azok a gyermekek, akiknek egészségi állapota ezt lehetővé tette. A verseny fővédnöke Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere volt; védnökei pedig dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese és Gavlik Péter ezredes, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka voltak.

1596069231

„Külön öröm számomra, hogy ennyi fiatalt látok, mert bennük van a Magyar Honvédség és a logisztikai ezred jövője" – mondta a rajtot megelőzően dr. Böröndi Gábor altábornagy. Ugyancsak köszöntötte a versenyzőket Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere is.

1596069230

Idén, több mint ötszázan indultak a versenyen. Természetesen minden nevezőnek érem és oklevél járt, illetve számos különdíjat is átadtak. Az érmeket és kupákat Gavlik Péter ezredestől vehették át a díjazottak.

1596069231