Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elöljárói látogatás az Altiszti Akadémián

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. január 30. 14:12

Az MH Altiszti Akadémián tett látogatást dr. Vidoven Árpád, a honvédelmi tárca közigazgatási államtitkára, dr. Korom Renáta jogi igazgatási helyettes államtitkár, valamint dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese január 29-én.

1596075508

A program kezdetén a felújított „F" épületben található Kiber Képzési Központot tekintette meg a delegáció, ahol prof. dr. Kovács László dandártábornok, kibervédelmi szemlélő tartott tájékoztatót. Ezt követően a 3-as számú, Hegedüs nevű épületben az Acélkocka Ideiglenes Kiképző Zászlóaljnál megtekintették a Digitális Katona projekt keretében beszerzett személyi felszereléseket, valamint az elhelyezési körleteket. A felszerelésbemutató során a delegáció tagjai kérdéseket intéztek a bemutató állományhoz, amelyekre őszinte és hasznos válaszokat kaptak.

1596075507

A megkérdezettek amellett, hogy kiemelték a hatalmas fejlődést a korábbi felszerelésekkel szemben, jelentették az elöljárók felé azokat a problémákat, amelyeket használat közben tapasztaltak. Böröndi altábornagy kiemelte: ez is része a Magyar Honvédség szemléletmód-váltásra való törekvésének, hiszen ha a katonák elmondják észrevételeiket, a fejlesztések is az ő érdekeiket szolgáló irányokban folytatódhatnak.

1596075508