Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jövőre ismét nemzetközi repülőnapot rendeznek Kecskeméten

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: Ruzsa István |  2020. január 30. 13:22

Együttműködési megállapodás aláírásával fűzte még szorosabbra az eddig is kiváló kapcsolatot a Honvédelmi Minisztérium és Kecskemét városa. A dokumentumot Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere írta alá a tárca Balaton utcai objektumában, január 30-án.

1596075504

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hangsúlyozta: a város lakóival együtt úgy érzi, hogy Kecskemét az ország egyik legbiztonságosabb települése, köszönhetően a katonáknak. „Ehhez szeretnénk további segítséget nyújtani, kiemelten az ifjúság megszólításával, hogy a fiatalok számára is fontos legyen a haza szeretete és a haza védelme" – fogalmazott.

Benkő Tibor örömét fejezte ki, amiért a katonák jelenléte és munkája biztonságérzetet ad a helyieknek. Kiemelte: a több évtizedes együttműködést biztosító katonák nem csak hazai, de nemzetközi szinten is elismert munkát végeznek. A honvédelmi miniszter aláhúzta: a Magyar Honvédség számára rendkívül fontos a társadalmi kapcsolatok ápolása és építése. „A Magyar Honvédség a társadalomból építkezik, éppen ezért rendkívül fontos, hogy a társadalom érezze ezt, és be is fogadja a katonákat. Úgy gondolom, példaértékű az együttműködés, amely eddig is létezett, és amelyet most papíron is rögzítünk" – mondta.

Az együttműködési megállapodás aláírását megelőzően a honvédelmi miniszter bejelentette, hogy a Magyar Honvédség 2021-ben újra nemzetközi repülőnappal készül, amelyre már meg is kapta a kormány támogatását. A rendezvény és a közös szervezés tovább erősíti majd a Honvédelmi Minisztérium és Kecskemét város kapcsolatát.

1596075505