Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már Keszthelyen is működik toborzóiroda

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2019. július 13. 13:36

Toborzóirodát adtak át ünnepélyes keretek között Keszthelyen, július 13-án. Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese azt mondta: a város nagy segítséget nyújtott ezzel a haderőnek. A megnyitón írta alá szerződését Kalotsa Gergely, az első keszthelyi önkéntes tartalékos.

1599206083

Dr. Böröndi Gábor altábornagy úgy fogalmazott: sokan azt gondolták korábban, katonai szolgálatra már nem lesz szükség, mert biztonságos világban élünk.

„Hazánk ma Európa egyik legbiztonságosabb országa, de a környezetünkben számos instabil régió található. A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program azt a célt tűzte ki, hogy hiteles, valós képességeken alapuló honvédséget hozzunk létre, mely nem lehet meg tartalékos erő nélkül. Ennek alapja pedig az önkéntesség, és a területvédelem. Keszthely ma új lehetőséget adott nekünk, és példát adott az országnak" – fogalmazott az altábornagy.

A toborzóirodát a nemzetiszín szalag átvágásával dr. Stifter Rózsa kormánymegbízott, Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, és dr. Böröndi Gábor altábornagy adták át.

1599206084

Zala megyében elsőként nyílt meg Keszthelyen olyan toborzóiroda, amely nem a megyeszékhelyen található. Ugyancsak úttörő az itt zajló munkában az is, hogy a toborzási feladatokat ellátó MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda állománya az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, 48. Nagy Sándor Területvédelmi Zászlóalj állományával együtt közösen dolgozik majd – a még pontosabb tájékoztatás érdekében.

A rendezvényt követő sajtótájékoztatón a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese átfogó képet adott a média képviselőinek az önkéntes tartalékos rendszer jelenlegi helyzetéről, kiemelve: nagy az érdeklődés az önkéntes tartalékos katonai szolgálat iránt.

1599206084

Fotó: a szerző felvételei